(swe)

Presstext

Längs Folkets Park i Malmö sträcker sig norra och södra Parkgatan. Varje dag passerar här tusentals människor som ska långt eller kort, på cykel eller till fots. I myllret av människor finns de som hämtar barn på förskolor, möter upp vänner för att dansa salsa, handlar mat, målar grafitti och tar en fika på Röda korset. Parkgatan är en plats där människor av vitt skilda anledningar passerar och det är på denna plats vi är glada att nu öppna Konsthall Parkgatan.

Utställningen Allt som finns kvar är vi presenterar verk av konstnärerna Leif Holmstrand, Ella Tillema och Ingrid Furre som alla är verksamma i Malmö. Trots olikheter i både uttryckssätt och tematik, har de gemensamt att de arbetar kring det personliga i förhållande till relationer med andra och samhället. Med utgångspunkt i en kompromisslös ärlighet berättar det om sina upplevelser kring att vara människa idag.

Leif Holmstrands verk Surrogaterna 1-4 är skärmbilder av diskussioner från sociala medier, som han har bearbetat och tecknat på. Verken berör homofobi inom debatten om icke-heterosexuellas rätt till familjebildning. I Ella Tillemas mörka målerier Havet ligger blankt, när stormen rasar möter vi blicken från en människa som nästan är helt omsluten av stilla svart vatten. Med bara halva ansiktet ovanför ytan stirrar hon på oss, för att i nästa bild inte vara där. Ingrid Furres textverk utgår från mat och kroppsliga upplevelser. De få ordens varsamt komponerade sammansättning berättar om det vardagliga och varvas med ledtrådar från större skeenden i livet.

Curatorer: Anna-Karin Andersson och Elias Björn

På uppdrag av Malmö stad, i samarbete med Styggare & Snyggare

Back to Top